KSIĄŻKA
Kuchnia Europejska (twarda) - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Hanna Szymanderska
Ilość stron 256
Okładka twarda
Opis Na odmienność smaków w różnych krajach mają wpływ miejscowe tradycje i zwyczaje, które kształtuje głównie klimat, flora i fauna regionu. Wielką rolę odgrywają też wierzenia i religijne zakazy. Rezultatem przenikania się tych czynników są kuchnie narodowe - specyficzny dla każdego kraju zestaw potraw i sposobów przyrządzań dań. W "Kuchni europejskiej" Hanna Szymanderska - nazywana przez niektórych Pierwszą Kucharką Rzeczypospolitej - zamieściła nie tylko przepisy, ale i krótkie charakterystyki kuchni narodowych i regionalnych, co pozwoli czytelnikowi odkryć ich wyjątkową różnorodność. Książka zaprasza w niezwykłą podróż po europejskich zakątkach, wprowadza w bogaty świat smaków i aromatów.
EAN 9788324515196
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2008-12-02
Tytuł oryginalny Kuchnia Europejska (twarda)
ISBN 978-83-245-1519-6
Autor Hanna Szymanderska
Rok wydania 2008
Wydawca Publicat
Ilość stron 256
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 21 x 27,5 cm