KSIĄŻKA
Kuchnia Europejska (twarda) - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Hanna Szymanderska |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Opis | Na odmienność smaków w różnych krajach mają wpływ miejscowe tradycje i zwyczaje, które kształtuje głównie klimat, flora i fauna regionu. Wielką rolę odgrywają też wierzenia i religijne zakazy. Rezultatem przenikania się tych czynników są kuchnie narodowe - specyficzny dla każdego kraju zestaw potraw i sposobów przyrządzań dań. W "Kuchni europejskiej" Hanna Szymanderska - nazywana przez niektórych Pierwszą Kucharką Rzeczypospolitej - zamieściła nie tylko przepisy, ale i krótkie charakterystyki kuchni narodowych i regionalnych, co pozwoli czytelnikowi odkryć ich wyjątkową różnorodność. Książka zaprasza w niezwykłą podróż po europejskich zakątkach, wprowadza w bogaty świat smaków i aromatów. |
EAN | 9788324515196 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2008-12-02 |
Tytuł oryginalny | Kuchnia Europejska (twarda) |
ISBN | 978-83-245-1519-6 |
Autor | Hanna Szymanderska |
Rok wydania | 2008 |
Wydawca | Publicat |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 21 x 27,5 cm |
Hanna Szymanderska
Kuchnie świata i regionalne
Książki