KSIĄŻKA
Kuchnia dla serca - Roberto Ferrari, Claudia Florio [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Diety, zdrowy styl życia
Autor Claudia Florio, Roberto Ferrari
Okładka twarda z obwolutą
Ilość stron 240
Opis * 120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym.* Pisząc tę książkę jej autorzy - utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio - udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych. Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym - idealna lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi diametralnie zmienić swój styl życia.
EAN 9788379711178
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2016-12-22
ISBN 978-83-7971-117-8
Autor Claudia Florio, Roberto Ferrari
Rok wydania 2016
Okładka twarda z obwolutą
Ilość stron 240
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 240 x 25
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Wysokość (razem z opakowaniem) 22