KSIĄŻKA
Kuchnia dla serca - Roberto Ferrari, Claudia Florio [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Diety, zdrowy styl życia |
Autor | Claudia Florio, Roberto Ferrari |
Okładka | twarda z obwolutą |
Ilość stron | 240 |
Opis | * 120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym.* Pisząc tę książkę jej autorzy - utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio - udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych. Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym - idealna lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi diametralnie zmienić swój styl życia. |
EAN | 9788379711178 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2016-12-22 |
ISBN | 978-83-7971-117-8 |
Autor | Claudia Florio, Roberto Ferrari |
Rok wydania | 2016 |
Okładka | twarda z obwolutą |
Ilość stron | 240 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 240 x 25 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 22 |
Diety, zdrowy styl życia
Książki