KSIĄŻKA
Kuchnia Diabetyków - Barbara Jakimowicz-Klein [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria ZDROWIE I URODA
Autor Barbara Jakimowicz-Klein
Ilość stron 152
Okładka miękka
Opis Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka ? Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
EAN 9788372777485
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-07-14
ISBN 978-83-7277-748-5
Seria ZDROWIE I URODA
Autor Barbara Jakimowicz-Klein
Rok wydania 2014
Ilość stron 152
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 20.5 x 14.8 cm
Szerokość (razem z opakowaniem) 150
Wysokość (razem z opakowaniem) 8
Długość (razem z opakowaniem) 205