KSIĄŻKA
Kuchnia Diabetyków - Barbara Jakimowicz-Klein [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | ZDROWIE I URODA |
Autor | Barbara Jakimowicz-Klein |
Ilość stron | 152 |
Okładka | miękka |
Opis | Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka ? Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika! |
EAN | 9788372777485 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-07-14 |
ISBN | 978-83-7277-748-5 |
Seria | ZDROWIE I URODA |
Autor | Barbara Jakimowicz-Klein |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 152 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 20.5 x 14.8 cm |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 150 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 8 |
Długość (razem z opakowaniem) | 205 |
ZDROWIE I URODA
Barbara Jakimowicz-Klein
Kuchnie świata i regionalne
Książki