KSIĄŻKA
Kucharz wielkopolski - Maria Śleżańska [KSIĄŻKA]

5399

Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Maria Śleżańska
Ilość stron 300
Okładka twarda
Opis Maria Śleżańska - publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.: * Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. zebrał Maryan, Wyd. 3. Poznań, nakł. i druk. J. Leitgebra (1881)[1]. * Kucharz wielkopolski. 1635 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów, pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret, likierów, wódek oraz różne sekreta domowe i spiżarniane niezbędne dla każdej praktycznej i skrzętnej gospodyni (1932) * Kucharz polski (1932) Warszawa, Księgarnia J. Przeworskiego oraz reprint w 2002 w wyd. Kurpisz * Co dziś na obiad (1935) * Umiem gotować (kucharz polski). Zawiera przeszło 1500 przepisów tanich i wystawnych obiadów oraz praktyczne sposoby pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret i wszelkich napojów, specjalny dział wiadomości domowych i spiżarniczych z ilustracjami i kolorowymi tablicami (1936) Wydawnictwo J. Przeworskiego
EAN 9788365602305
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2017-12-12
ISBN 978-83-65602-30-5
Autor Maria Śleżańska
Rok wydania 2017
Ilość stron 300
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 135 x 230 x 25
Długość (razem z opakowaniem) 230
Szerokość (razem z opakowaniem) 135
Wysokość (razem z opakowaniem) 28