KSIĄŻKA
Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik - Czerwińska Dorota, Gulińska Edyta [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor CZERWIŃSKA DOROTA, Gulińska Edyta
Opis Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
EAN 9788302091520
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-12-29
ISBN 978-83-02-09152-0
Nr katalogowy 119701
Autor CZERWIŃSKA DOROTA, Gulińska Edyta
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2012
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]