KSIĄŻKA
Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik - Czerwińska Dorota, Gulińska Edyta [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | CZERWIŃSKA DOROTA, Gulińska Edyta |
Opis | Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. |
EAN | 9788302091520 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
ISBN | 978-83-02-09152-0 |
Nr katalogowy | 119701 |
Autor | CZERWIŃSKA DOROTA, Gulińska Edyta |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2012 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki