KSIĄŻKA
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie - Andrzej Różycki [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Andrzej Różycki
Ilość stron 238
Okładka twarda
Opis Reprint oryginału z 1926 r. To właśnie w latach 30. XX w. z krakowskich kiełbas krojonych wywodzi się kiełbasa lisiecka, jako szczególny ich rodzaj, poszukiwany przez konsumentów ze względu na jej smak, recepturę i sposób wykonania, identyfikowany właśnie z Liszkami. W książce m.in.: wskazówki o doborze wieprzów na wyroby wędliniarskie; postępowanie z trzodą lub bydłem przed biciem; bicie bydła i trzody; żywa i bita waga bydła i trzody; wskazówki o mięsie; rozbieranie mięsa; wykrawanie; żyłkowanie; solenie mięsa; czyszczenie jelit i kiszek; przyprawa; nadziewanie; krakowskie krajane kiełbasy; kiełbasa krajana w sposób domowy; kiełbasa krajana w sposób domowy do wysuszenia; kiełbasa krajana z mięsa wołowego; kiełbasa krajana do gotowania; kiełbasa krajana wiejska, kabanosy i wiele innych.
EAN 9788361889113
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-02-23
ISBN 978-83-61889-11-3
Autor Andrzej Różycki
Rok wydania 2011
Ilość stron 238
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 147 x 217 x 22
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Szerokość (razem z opakowaniem) 150
Długość (razem z opakowaniem) 210