KSIĄŻKA
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie - Andrzej Różycki [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Andrzej Różycki |
Ilość stron | 238 |
Okładka | twarda |
Opis | Reprint oryginału z 1926 r. To właśnie w latach 30. XX w. z krakowskich kiełbas krojonych wywodzi się kiełbasa lisiecka, jako szczególny ich rodzaj, poszukiwany przez konsumentów ze względu na jej smak, recepturę i sposób wykonania, identyfikowany właśnie z Liszkami. W książce m.in.: wskazówki o doborze wieprzów na wyroby wędliniarskie; postępowanie z trzodą lub bydłem przed biciem; bicie bydła i trzody; żywa i bita waga bydła i trzody; wskazówki o mięsie; rozbieranie mięsa; wykrawanie; żyłkowanie; solenie mięsa; czyszczenie jelit i kiszek; przyprawa; nadziewanie; krakowskie krajane kiełbasy; kiełbasa krajana w sposób domowy; kiełbasa krajana w sposób domowy do wysuszenia; kiełbasa krajana z mięsa wołowego; kiełbasa krajana do gotowania; kiełbasa krajana wiejska, kabanosy i wiele innych. |
EAN | 9788361889113 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-02-23 |
ISBN | 978-83-61889-11-3 |
Autor | Andrzej Różycki |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 238 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 147 x 217 x 22 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 20 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 150 |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Pozostałe
Książki