KSIĄŻKA
Jak Zrobić Ser w Domu - Joanna Włodarska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Joanna Włodarska
Ilość stron 256
Okładka twarda
Opis

Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarzy.

Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu "Kuchnia"

Poradnik domowego serowarstwa

Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki.

A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją!

Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone).

Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki.

Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!

EAN 9788381033206
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2018-10-31
ISBN 978-83-8103-320-6
Autor Joanna Włodarska
Wydanie 1
Rok wydania 2018
Ilość stron 256
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Wysokość (razem z opakowaniem) 20