KSIĄŻKA
Jak To Się Je? - Rojek [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Rojek |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Opis |
Estetyka stołu i miła atmosfera panująca wokół niego to podstawy udanego przyjęcia. Każda niezręczność popełniona przy stole jest bardzo łatwo zauważalna, dlatego znajomość zasad savoir-vivreu jest tak ważna, a wiedza ta staje się coraz bardziej potrzebna w miarę rozwoju życia towarzyskiego. Czy do wszystkich potraw używa się sztućców? Czy niczego nie jada się palcami? Czy wypada nie używać pałeczek w chińskiej restauracji? Z której strony siedzącej przy stole osoby nalewa się alkohol, a z której podaje się półmiski? Kiedy wolno dolać wino do kieliszka? Jaki trunek do czego pasuje? Kiedy wznosić toasty? Kto pierwszy wstaje od stołu? |
EAN | 9788305133227 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 83-05-13322-2 |
Autor | Rojek |
Rok wydania | 2003 |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 145x205 |
Pozostałe
Książki