KSIĄŻKA
Jaja I Mleko - Aszkiewicz Ewa [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Aszkiewicz Ewa |
Ilość stron | 132 |
Okładka | miękka |
Opis |
Jajo to jedno z najdoskonalszych tworów przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy (z wyjątkiem witaminy C). Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko. Mleko to najpopularniejszy, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i dodaje urody. Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc. |
EAN | 9788309016984 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 83-09-01698-0 |
Autor | Aszkiewicz Ewa |
Rok wydania | 1998 |
Ilość stron | 132 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 125x195 |
Pozostałe
Książki