KSIĄŻKA
Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin wyd. 2020 - S. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Medycyna naturalna |
Autor | S. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger |
Ilość stron | 336 |
Okładka | miękka |
Opis | W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o 200 najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz z ich ilustracjami. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części roślin można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także rozpoznawać trujące rośliny, które można pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury. |
EAN | 9788381685115 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2020-05-12 |
ISBN | 978-83-8168-511-5 |
Autor | S. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger |
Rok wydania | 2020 |
Ilość stron | 336 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 140 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 20 |
Długość (razem z opakowaniem) | 202 |
Medycyna naturalna
Książki