KSIĄŻKA
Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin wyd. 2020 - S. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Medycyna naturalna
Autor S. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger
Ilość stron 336
Okładka miękka
Opis W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o 200 najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz z ich ilustracjami. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części roślin można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także rozpoznawać trujące rośliny, które można pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury.
EAN 9788381685115
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2020-05-12
ISBN 978-83-8168-511-5
Autor S. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger
Rok wydania 2020
Ilość stron 336
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Szerokość (razem z opakowaniem) 140
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Długość (razem z opakowaniem) 202