KSIĄŻKA
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Piotr P. Lewicki [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Piotr P. Lewicki |
Ilość stron | 468 |
Okładka | broszurowa |
Opis | W książce opisano typowe procesy jednostkowe stosowane w czasie przetwarzania i utrwalania żywności. Podano szczegółowe podstawy teoretyczne tych procesów z uwzględnieniem przenoszenia ciepła i masy oraz uzupełniono je opisem matematycznym. Omówiono zasady działania urządzeń i aparatów stosowanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Znaczne zmiany, jakich dokonano w tym wydaniu, wynikają z dużego postępu w technice i technologii żywności, i związanych z tym modyfikacji programów nauczania. Książka jest przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, studentów politechnik, którzy się specjalizujących w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Skorzystają z niej również specjaliści związani z tą branżą. |
EAN | 9788320432275 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 83-204-3227-8 |
Autor | Piotr P. Lewicki |
Rok wydania | 2005 |
Ilość stron | 468 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17x24 cm |
Pozostałe
Książki