KSIĄŻKA
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Piotr P. Lewicki [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Piotr P. Lewicki
Ilość stron 468
Okładka broszurowa
Opis W książce opisano typowe procesy jednostkowe stosowane w czasie przetwarzania i utrwalania żywności. Podano szczegółowe podstawy teoretyczne tych procesów z uwzględnieniem przenoszenia ciepła i masy oraz uzupełniono je opisem matematycznym. Omówiono zasady działania urządzeń i aparatów stosowanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Znaczne zmiany, jakich dokonano w tym wydaniu, wynikają z dużego postępu w technice i technologii żywności, i związanych z tym modyfikacji programów nauczania. Książka jest przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, studentów politechnik, którzy się specjalizujących w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Skorzystają z niej również specjaliści związani z tą branżą.
EAN 9788320432275
Dział KSIĄŻKA
ISBN 83-204-3227-8
Autor Piotr P. Lewicki
Rok wydania 2005
Ilość stron 468
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 17x24 cm