KSIĄŻKA
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | praca zbiorowa |
Ilość stron | 468 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Przemysł spożywczy prężnie sie rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. W podręczniku Autorzy przedstawili procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienia przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujacych się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla ucznów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności. |
EAN | 9788379261406 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spoż. |
Autor | praca zbiorowa |
Rok wydania | 2014 |
Wydawca | WNT |
Ilość stron | 468 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x24 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 27 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
praca zbiorowa
Pozostałe
Książki