KSIĄŻKA
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor praca zbiorowa
Ilość stron 468
Okładka broszurowa
Opis Przemysł spożywczy prężnie sie rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. W podręczniku Autorzy przedstawili procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienia przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujacych się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla ucznów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.
EAN 9788379261406
Dział KSIĄŻKA
Tytuł oryginalny Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spoż.
Autor praca zbiorowa
Rok wydania 2014
Wydawca WNT
Ilość stron 468
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5x24 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 27
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 165