KSIĄŻKA
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów. Rynki, materiały, technologie - Neil Farmer [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Neil Farmer |
Ilość stron | 404 |
Okładka | miękka |
Opis | To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opakowań żywności i innych łatwo zbywalnych produktów, oraz jak wielki i rozwojowy jest to rynek w poszczególnych regionach. z recenzji dr. inż. Krzysztofa Leszczyńskiego Produkcja opakowań to aktualnie bardzo istotna gałąź przemysłu o zasięgu globalnym. Na jej dynamiczny wpływają w dużej mierze nowe rozwiązania technologiczne w zakresie opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych. W publikacji zostały omówione główne tendencje oraz innowacje obserwowane na międzynarodowym rynku opakowań produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu. Czytelnicy dowiedzą się jak w praktyce sprawdzają się systemy uwalniania pary wodnej, torebki stojące, opakowania z atmosferą modyfikowaną, farby termochromatyczne, czy też folie holograficzne. Jest szczególnie polecana pracownikom odpowiedzialnym za produkcję i rozwój w takich dziedzinach jak przetwórstwo tworzyw sztucznych, papieru, metali, materiałów opartych o odnawialne źródła. Publikacja ta, to także doskonałe źródło wiedzy dla studentów i pracowników naukowych kierunków technicznych i ekonomicznych, którzy specjalizują się w szeroko pojętym opakowalnictwie żywności. |
EAN | 9788301183547 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2016-02-02 |
ISBN | 978-83-01-18354-7 |
Autor | Neil Farmer |
Rok wydania | 2016 |
Wydanie | Wydanie: -; T?umaczenie: - |
Ilość stron | 404 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 235 x 165 |
Pozostałe
Książki