KSIĄŻKA
Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie - Samar Khanafer (twarda) [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Samar Khanafer |
Ilość stron | 304 |
Okładka | twarda |
Opis | Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu MasterChef, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej:o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach KUKBOOK, Kuchnia oraz Smak. Częsty gość programów telewizyjnych. |
EAN | 9788328025974 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-10-28 |
ISBN | 978-83-280-2597-4 |
Autor | Samar Khanafer |
Rok wydania | 2015 |
Ilość stron | 304 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 210 x 270 |
Samar Khanafer
Przekąski, sałatki i surówki
Książki