KSIĄŻKA
Historia Polskiego Smaku Tw - Maja Łozińska,Jan Łoziński [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Maja Łozińska, Jan Łoziński
Ilość stron 296
Okładka twarda
Opis Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet. W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia. Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami. Tadeusz Pióro
EAN 9788377052693
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-04-18
ISBN 978-83-7705-269-3
Autor Maja Łozińska, Jan Łoziński
Rok wydania 2013
Ilość stron 296
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 23.8 x 20.0 cm