KSIĄŻKA
Historia Polskiego Smaku Tw - Maja Łozińska,Jan Łoziński [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Maja Łozińska, Jan Łoziński |
Ilość stron | 296 |
Okładka | twarda |
Opis | Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet. W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia. Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami. Tadeusz Pióro |
EAN | 9788377052693 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-04-18 |
ISBN | 978-83-7705-269-3 |
Autor | Maja Łozińska, Jan Łoziński |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 296 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 23.8 x 20.0 cm |
Maja Łozińska
Kuchnie świata i regionalne
Książki