KSIĄŻKA
Gotowanie dla Geeków. Nauka stosowana, niezłe sztuczki i wyżerka [KSIĄŻKA]
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | O'Reilly |
Autor | Jeff Potter |
Ilość stron | 406 |
Okładka | miękka |
Opis |
Nie samym kodem informatyk żyje!Choć trudno to sobie wyobrazić, w życiu każdego programisty, administratora, webmastera czy hakera przychodzi w końcu taka chwila, kiedy musi wyjść zza ukochanego monitora... i najzwyczajniej w świecie coś zjeść! W końcu informatyk też człowiek i nie tylko głód wiedzy zagląda mu w oczy! Niestety nikt nie wymyślił jeszcze sposobu na to, by ściągnąć z sieci aplikację z technikami kuchennymi i załadować ją bezpośrednio do komórek pamięci. Jeśli więc błąd w programie włącza w Tobie automatyczny mechanizm rozwiązywania pasjonującej zagadki, a w kuchni kończy się poważną awarią skutkującą zamówieniem pizzy - pora spojrzeć na gotowanie jak na nowy, pasjonujący algorytm. Wbrew pozorom tutaj także ciąg jasno zdefiniowanych czynności daje oczekiwany wynik, a nauka gotowania podobnie jak zgłębianie linijek kodu nierozerwalnie łączy się z dociekliwością, zadawaniem pytań i znajdowaniem źródeł informacji. Chyba coś o tym wiesz, prawda? Trzymasz w rękach coś więcej niż zwykłą książkę kucharską. Oto pierwsza publikacja dla informatyków, która zamiast zagonić Cię do klawiatury, wypędzi Cię zza niej i zainspiruje do smakowitych kulinarnych eksperymentów! Otrzymasz przy tym solidną porcję sycącej umysł i żołądek wiedzy, m.in. na temat niezbędnych w kuchni narzędzi, składników, czasu i temperatury gotowania poszczególnych produktów czy fizjologii smaku i zapachu. Autor i pasjonat sztuki kulinarnej, Jeff Potter, udzieli Ci mnóstwa praktycznych wskazówek i zasypie świetnymi przepisami o różnym stopniu trudności - od tych słodkich i dziecinnie prostych po niezwykle wyrafinowane. Na kartach książki znajdziesz także mnóstwo podsycających Twoją kreatywność wywiadów oraz rozmów z naukowcami, technologami żywienia, mistrzami kulinarnymi i autorami kuchennych blogów. Wszystko po to, aby szybko i przyjemnie przybliżyć Cię do realizacji ambitnego zadania, przygotowania smacznego i zdrowego posiłku! A oto przedsmak tego, co znajdziesz na kolejnych kartach książki:
|
EAN | 9788324630554 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-07-05 |
Tytuł oryginalny | Cooking for Geeks: Real Science, Great Hacks, and Good Food |
ISBN | 978-83-246-3055-4 |
Seria | O'Reilly |
Autor | Jeff Potter |
Tłumaczenie | Arkadiusz Romanek |
Rok wydania | 2020 |
Wydawca | Helion |
Ilość stron | 406 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 200x230 |