KSIĄŻKA
Fuzja smaków - Robert Makłowicz [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Robert Makłowicz |
Ilość stron | 272 |
Okładka | twarda |
Opis | Książka nagrodzona Oskarem Kulinarnym Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion - wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska. |
EAN | 9788324008902 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Fuzja smaków |
ISBN | 978-83-240-0890-2 |
Autor | Robert Makłowicz |
Opracowanie graficzne | Kamil Rewieński |
Rok wydania | 2007 |
Ilość stron | 272 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 200 x 255 mm |
Robert Makłowicz
Pozostałe
Książki