KSIĄŻKA
Etos polskich przetwórców żywności [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Socjologia ogólna |
Ilość stron | 256 |
Okładka | miękka |
Opis | Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe. Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku. |
EAN | 9788380902268 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788380902268 |
Redaktor | Wysocki Artur, Zarzecki Marcin |
Rok wydania | 2016 |
Język | polski |
Ilość stron | 256 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16.3x23.3 |
Socjologia ogólna
Książki