KSIĄŻKA
Etos polskich przetwórców żywności [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Socjologia ogólna
Ilość stron 256
Okładka miękka
Opis Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe. Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.
EAN 9788380902268
Dział KSIĄŻKA
ISBN 9788380902268
Redaktor Wysocki Artur, Zarzecki Marcin
Rok wydania 2016
Język polski
Ilość stron 256
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16.3x23.3