KSIĄŻKA
Dzika kuchnia z łąk i lasów - Monika Gajewska-Okonek [KSIĄŻKA]

2599

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499

Zamów w ciągu 2 dni 7 godzin 34 minut,
a otrzymasz produkt już w wtorek!

Sprawdź warunki
Kategoria Przekąski, sałatki i surówki
Autor Monika Gajewska-Okonek
Ilość stron 192
Okładka twarda
Opis W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne. Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.
EAN 9788382226102
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-06-16
ISBN 978-83-8222-610-2
Autor Monika Gajewska-Okonek
Rok wydania 2022
Ilość stron 192
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 240 x
Długość (razem z opakowaniem) 250
Szerokość (razem z opakowaniem) 170
Wysokość (razem z opakowaniem) 20