KSIĄŻKA
Dzieje Wrocławskiej Gastronomii (twarda) - Grzegorz Sobel [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Opracowania ogólne |
Autor | Grzegorz Sobel |
Ilość stron | 416 |
Okładka | twarda |
Opis | Fascynująca historia miasta opowiedziana od strony stołu.Od stuleci spotkania w miejscach publicznych były jedną z najważniejszych form kontaktów towarzyskich. Spotykali się więc wrocławianie oraz goszczący w grodzie nad Odrą podróżni w karczmach, piwiarniach, winiarniach, kawiarniach, restauracjach, knajpkach i innych lokalach. Spędzali czas przy piwie, winie, kawie czy smacznym obiedzie, rozmawiając z przyjaciółmi, wysłuchując koncertów, czytając prasę. Poznawali nowych ludzi czy wreszcie smakowali nowe trunki i nieznane jeszcze specjały, których wszak nie brakowało w kartach dań wrocławskiej gastronomii. Dzieje gastronomii Wrocławia to także przypomnienie czołowych postaci tej branży, historii znanych i nieznanych lokali, tradycji i obyczajowości stołu, kształtowania się oferty kulinarnej. Zarazem jest to prezentacja obcych wpływów w sztuce gotowania, wreszcie opisanie najsmaczniejszych dań trafiających na stoły. |
EAN | 9788324590988 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-06-20 |
Tytuł oryginalny | Dzieje Wrocławskiej Gastronomii (twarda) |
ISBN | 978-83-24590-98-8 |
Autor | Grzegorz Sobel |
Rok wydania | 2012 |
Wydawca | Dolnośląskie |
Ilość stron | 416 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16 x 22 cm |
Opracowania ogólne
Książki