KSIĄŻKA
Dzieje Wrocławskiej Gastronomii (twarda) - Grzegorz Sobel [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Opracowania ogólne
Autor Grzegorz Sobel
Ilość stron 416
Okładka twarda
Opis Fascynująca historia miasta opowiedziana od strony stołu.Od stuleci spotkania w miejscach publicznych były jedną z najważniejszych form kontaktów towarzyskich. Spotykali się więc wrocławianie oraz goszczący w grodzie nad Odrą podróżni w karczmach, piwiarniach, winiarniach, kawiarniach, restauracjach, knajpkach i innych lokalach. Spędzali czas przy piwie, winie, kawie czy smacznym obiedzie, rozmawiając z przyjaciółmi, wysłuchując koncertów, czytając prasę. Poznawali nowych ludzi czy wreszcie smakowali nowe trunki i nieznane jeszcze specjały, których wszak nie brakowało w kartach dań wrocławskiej gastronomii. Dzieje gastronomii Wrocławia to także przypomnienie czołowych postaci tej branży, historii znanych i nieznanych lokali, tradycji i obyczajowości stołu, kształtowania się oferty kulinarnej. Zarazem jest to prezentacja obcych wpływów w sztuce gotowania, wreszcie opisanie najsmaczniejszych dań trafiających na stoły.
EAN 9788324590988
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-06-20
Tytuł oryginalny Dzieje Wrocławskiej Gastronomii (twarda)
ISBN 978-83-24590-98-8
Autor Grzegorz Sobel
Rok wydania 2012
Wydawca Dolnośląskie
Ilość stron 416
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16 x 22 cm