KSIĄŻKA
Dziczyzna Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda) - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej |
Autor | Hanna Szymanderska |
Ilość stron | 124 |
Okładka | twarda |
Opis |
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. "Dziczyzna" to dziewiąty tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa, * jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna, * ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem, * w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza, * dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron. Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu. |
EAN | 9788370738723 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-04-27 |
Tytuł oryginalny | Dziczyzna Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda) |
ISBN | 978-83-7073-872-3 |
Seria | Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej |
Autor | Hanna Szymanderska |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Multico |
Ilość stron | 124 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 24,5 x 22,5 cm |
Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Hanna Szymanderska
Kuchnie świata i regionalne
Książki