KSIĄŻKA
Dziczyzna Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda) - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Autor Hanna Szymanderska
Ilość stron 124
Okładka twarda
Opis Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
"Dziczyzna" to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa,
* jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna,
* ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem,
* w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza,
* dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
EAN 9788370738723
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-04-27
Tytuł oryginalny Dziczyzna Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda)
ISBN 978-83-7073-872-3
Seria Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Autor Hanna Szymanderska
Rok wydania 2011
Wydawca Multico
Ilość stron 124
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 24,5 x 22,5 cm