KSIĄŻKA
Drób Kanon Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda) - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej |
Autor | Hanna Szymanderska |
Ilość stron | 116 |
Okładka | twarda |
Opis |
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. "Drób" to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso, * czym się różni drób faszerowany od nadziewanego, * po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem, * skąd pochodzą kotlety Pożarskiego, * jak usunąć kości z kaczki. |
EAN | 9788370738716 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-04-27 |
Tytuł oryginalny | Drób Kanon Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda) |
ISBN | 978-83-7073-871-6 |
Seria | Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej |
Autor | Hanna Szymanderska |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Multico |
Ilość stron | 116 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 24,5 x 22,5 cm |
Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Hanna Szymanderska
Kuchnie świata i regionalne
Książki