KSIĄŻKA
Drób Kanon Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda) - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Autor Hanna Szymanderska
Ilość stron 116
Okładka twarda
Opis Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
"Drób" to ósmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.
EAN 9788370738716
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-04-27
Tytuł oryginalny Drób Kanon Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej (twarda)
ISBN 978-83-7073-871-6
Seria Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Autor Hanna Szymanderska
Rok wydania 2011
Wydawca Multico
Ilość stron 116
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 24,5 x 22,5 cm