KSIĄŻKA
Domowy wypiek chleba - Lauren Chattman [KSIĄŻKA]
2499
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Lauren Chattman |
Ilość stron | 280 |
Okładka | miękka |
Opis | Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego - od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka. Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan. Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba: Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.formowanie, wyrastanie i nacinanie. Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie. |
EAN | 9788381515276 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2021-08-09 |
ISBN | 978-83-8151-527-6 |
Autor | Lauren Chattman |
Rok wydania | 2021 |
Ilość stron | 280 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 235 x |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 150 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 18 |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki