KSIĄŻKA
Domowe Wędzenie Ryb - Egon Binder [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Egon Binder
Ilość stron 96
Okładka zintegrowana
Opis Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia i sprzęt niezbędny do wędzenia. Dzięki szczegółowym instrukcjom samodzielnie zbudujesz różne typy wędzarni. A jeśli przygotujesz danie z ryb według jednego z przepisów zamieszczonych w książce, z pewnością zachwycisz niejednego smakosza.
EAN 9788372438157
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-04-07
ISBN 978-83-7243-815-7
Autor Egon Binder
Rok wydania 2010
Ilość stron 96
Okładka zintegrowana
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 23.5 x 16.5 cm