KSIĄŻKA
Domowe Suszenie Żywności - Hobson Phyllis [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Hobson Phyllis
Ilość stron 190
Okładka miękka
Opis
  • Kod wew.: 156708
  • Autor: HOBSON PHYLLIS
  • Miejsce i rok wydania: 2010
  • Ilość stron: 190
  • Oprawa: Br
  • Wymiary: 150x210
  • ISBN: 978-83-7243-829-4
  • Kod EAN: 9788372438294

uszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak. Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność. Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy - przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri. Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.

EAN 9788372438294
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7243-829-4
Autor Hobson Phyllis
Rok wydania 2010
Ilość stron 190
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 150x210