KSIĄŻKA
Domowe kiszonki które leczą - M Jarzynka-Jendrzejewska, E Sypnik-Pogorzelska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przekąski, sałatki i surówki
Autor M Jarzynka-Jendrzejewska, E Sypnik-Pogorzelska
Ilość stron 224
Okładka miękka
Opis Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - bogate w witaminy (zwłaszcza C, A i E), składniki mineralne i probiotyki, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na? zamknięcie lata w słoiku. W książce znajdziesz sprawdzone przepisy na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.
EAN 9788381516259
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-05-30
ISBN 978-83-8151-625-9
Autor M Jarzynka-Jendrzejewska, E Sypnik-Pogorzelska
Rok wydania 2022
Ilość stron 224
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 162 x 235 x