KSIĄŻKA
Domowe kiszonki które leczą - M Jarzynka-Jendrzejewska, E Sypnik-Pogorzelska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | M Jarzynka-Jendrzejewska, E Sypnik-Pogorzelska |
Ilość stron | 224 |
Okładka | miękka |
Opis | Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - bogate w witaminy (zwłaszcza C, A i E), składniki mineralne i probiotyki, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na? zamknięcie lata w słoiku. W książce znajdziesz sprawdzone przepisy na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne. |
EAN | 9788381516259 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-05-30 |
ISBN | 978-83-8151-625-9 |
Autor | M Jarzynka-Jendrzejewska, E Sypnik-Pogorzelska |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 224 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 162 x 235 x |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki