KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Polska kuchnia regionalna - Iwona Czarkowska, Andrzej [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Iwona Czarkowska, Andrzej
Ilość stron 240
Okładka twarda
Opis Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.

W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu
EAN 9788362976386
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-62976-38-6
Autor Iwona Czarkowska, Andrzej
Rok wydania 2012
Wydawca Dragon
Ilość stron 240
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 240 mm