KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Pasztety - Iwona Czarkowska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Iwona Czarkowska |
Ilość stron | 48 |
Okładka | miękka |
Opis |
Pasztet to potrawa przyrządzona ze zmielonego mięsa, podrobów, boczku, słoniny, warzyw, grzybów, ryb, sera, a nawet owoców. Podaje się ją na ciepło lub zimno, jako apetyczną przystawkę lub pożywne danie obiadowe. Wspaniale smakuje z sosami i żurawiną, kaparami, marynowanymi grzybami, piklami, gruszkami, brzoskwiniami i śliwkami w occie. Podstawowymi składnikami pasztetów mięsnych są oczywiście różne gatunki mięs: cielęcina, wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, a nawet strusina. Pasztety wegetariańskie można przyrządzać z warzyw, grzybów lub różnych gatunków sera. Do pasztetów na zimno serwuje się zimne sosy, sałatki, pikle, owoce i grzyby w occie oraz świeże pieczywo. Pasztety to zbiór najlepszych przepisów na wyśmienite pasztety mięsne i wegetariańskie, które staną się doskonałym uzupełnieniem codziennego menu, jak i wykwintnego przyjęcia. |
EAN | 9788362521845 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62521-84-5 |
Autor | Iwona Czarkowska |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 48 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 135 x 210 mm |
Iwona Czarkowska
Kuchnie świata i regionalne
Książki