KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Kuchnia myśliwska - Iwona Czarkowska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Iwona Czarkowska |
Ilość stron | 48 |
Okładka | miękka |
Opis |
Dawniej nad wyraz ceniono walory smakowe dziczyzny. Myśliwi najchętniej zasadzali się na żubry, łosie, niedźwiedzie, dziki, sarny, jelenie oraz zające. Obecnie ten typ mięsa nie pojawia się w jadłospisie zbyt często, mimo to warto go jeść nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również zdrowotne. Dziczyzna zawiera wiele składników mineralnych, pierwiastków i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego jej miłośnicy niecierpliwie oczekują jesieni, kiedy rozpoczyna się sezon łowiecki. Ten typ mięsa doskonale się komponuje z naturalnym pokłosiem borów - owocami leśnymi, odpowiednio przyrządzonymi grzybami, a także wybornymi ziołami. Trudno o lepsze dodatki niż konfitury z żurawiny błotnej, duszone borowiki lub mieszankę jałowca, czosnku niedźwiedziego i dzikiego miodu. Kuchnia myśliwska to zbiór wyśmienitych przepisów na potrawy z dzikiej zwierzyny, w których już niejeden łowczy umoczył wąsa, oblizując się ze smakiem. |
EAN | 9788362521869 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62521-86-9 |
Autor | Iwona Czarkowska |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 48 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 135x210 |
Iwona Czarkowska
Kuchnie świata i regionalne
Książki