KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Kluski knedle pierogi - Iwona Czarkowska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Iwona Czarkowska
Ilość stron 48
Okładka miękka
Opis Kluski, pierogi czy knedle przez dziesięciolecia miały opinię potraw niezdrowych i bardzo tuczących. Dziś ten pogląd jest kwestionowany i coraz częściej zwraca się uwagę na ich zalety. Potrawy bazujące na produktach mącznych dają długotrwałe uczucie sytości i nie tuczą, jeśli nie zjada się ich w nadmiernej ilości. Serwowane z produktami mącznymi dodatki są źródłem niepotrzebnych kalorii. Ciężkie sosy i tłuste sery dodawane do makaronów czy klusek można jednak zastąpić warzywami i lekkimi sosami z oliwą lub jogurtem, tym samym nie tylko eliminując zbędny tłuszcz, ale podnosząc również walory smakowe potrawy. Warto wiedzieć, że kluski, makarony, knedle i pierogi dostarczają organizmowi potrzebne białko, błonnik, sole mineralne i witaminy.
EAN 9788362521814
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-62521-81-4
Autor Iwona Czarkowska
Wydawca Dragon
Ilość stron 48
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 135 x 210 mm