KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Dania z chleba Dragon [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Seria | Dobra kuchnia |
Autor | Iwona Czarkowska |
Ilość stron | 48 |
Opis | Gdy mówimy o potrawach z pieczywa myślimy przede wszystkim o kanapkach, czyli kawałkach chleba lub bułki posmarowanych masłem i obłożonych wędliną, serem, jajkiem, pomidorami i innymi dodatkami. Tymczasem sprowadzanie pieczywa wyłącznie do takiej roli, jest dużym uproszczeniem. Z chleba, bułek, bagietek, a nawet bułki tartej można przyrządzić wiele interesujących dań, nie tylko na śniadanie czy kolację, ale również na obiad, podwieczorek, wykwintne przyjęcie czy grilla. Każda kuchnia regionalna i narodowa ma swoją specjalną potrawę z chleba. W Niemczech można skosztować odmiany fondue z chlebem żytnim, we Włoszech zupy pavese z białym pieczywem, w Czechach knedliczków z bułki, a we Francji zupy cebulowej z grzankami albo pysznych magdalenek z? razowca. Warto więc rozszerzyć codziennie menu o inne potrawy z pieczywa poza nieśmiertelnymi kanapkami. |
EAN | 9788362521050 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62521-05-0 |
Seria | Dobra kuchnia |
Autor | Iwona Czarkowska |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 48 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 135 x 210 mm |
Dobra kuchnia
Iwona Czarkowska
Pozostałe
Książki