KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Dania z chleba Dragon [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Seria Dobra kuchnia
Autor Iwona Czarkowska
Ilość stron 48
Opis Gdy mówimy o potrawach z pieczywa myślimy przede wszystkim o kanapkach, czyli kawałkach chleba lub bułki posmarowanych masłem i obłożonych wędliną, serem, jajkiem, pomidorami i innymi dodatkami. Tymczasem sprowadzanie pieczywa wyłącznie do takiej roli, jest dużym uproszczeniem. Z chleba, bułek, bagietek, a nawet bułki tartej można przyrządzić wiele interesujących dań, nie tylko na śniadanie czy kolację, ale również na obiad, podwieczorek, wykwintne przyjęcie czy grilla. Każda kuchnia regionalna i narodowa ma swoją specjalną potrawę z chleba. W Niemczech można skosztować odmiany fondue z chlebem żytnim, we Włoszech zupy pavese z białym pieczywem, w Czechach knedliczków z bułki, a we Francji zupy cebulowej z grzankami albo pysznych magdalenek z? razowca. Warto więc rozszerzyć codziennie menu o inne potrawy z pieczywa poza nieśmiertelnymi kanapkami.
EAN 9788362521050
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-62521-05-0
Seria Dobra kuchnia
Autor Iwona Czarkowska
Wydawca Dragon
Ilość stron 48
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 135 x 210 mm