KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Ciasta. Encyklopedia kulinarna - Iwona Czarkowska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Ciasta, desery |
Autor | Iwona Czarkowska |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Opis |
Pieczone lub na zimno. Z makiem, serem, czekoladą, owocami, warzywami. Ciasta drożdżowe, francuskie, kruche, ptysiowe. Babki, mazurki, keksy, pierniki, tarty i torty... Ciasta, jak wszystkie inne potrawy, potrzebują przypraw i dodatków. To dzięki nim, jeszcze zanim wyciągniemy blachę z piekarnika, rozchodzi się wspaniały kuszący zapach, któremu trudno się oprzeć. ""Ciasta Encyklopedia kulinarna"" to ogromny zbiór przepisów na fantastyczne wypieki, dzięki którym dom wypełnią zapachy z czasów beztroskiego dzieciństwa. To również doskonała pozycja dla tych, którzy rozpoczynają przygodę z tymi specjałami - książka, oprócz przepisów, zawiera praktyczne porady dotyczące sposobu pieczenia poszczególnych rodzajów ciasta, doboru odpowiednich dodatków i przypraw, a także wielu kulinarnych tricków, które ułatwią osiągnięcie mistrzowskich efektów i przywołanie smaków dzieciństwa. |
EAN | 9788362521807 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62521-80-7 |
Autor | Iwona Czarkowska |
Rok wydania | 2012 |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 206 x 283 mm |
Iwona Czarkowska
Ciasta, desery
Książki