KSIĄŻKA
Destylaty Alkoholowe Z Owoców - Klaus Hagmann,Birgit Essich [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Napoje, drinki
Autor Klaus Hagmann, Birgit Essich
Ilość stron 120
Okładka twarda
Opis Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii. Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji. Profesjonaliści radzą praktykom Przejrzyście i bardzo przystępnie Liczne zdjęcia wzbogacają tekst.
EAN 9788377632673
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-02-21
ISBN 978-83-7763-267-3
Autor Klaus Hagmann, Birgit Essich
Rok wydania 2014
Wydanie 1
Wydawca Multico
Ilość stron 120
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wysokość (razem z opakowaniem) 14
Szerokość (razem z opakowaniem) 155
Długość (razem z opakowaniem) 215