KSIĄŻKA
Dania z mięsa i drobiu [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Dania główne |
Seria | Biblioteczka Poradnika Domowego |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka |
Opis |
Mięso i drób... Upiec czy usmażyć, przygotować na słodko czy pikantnie, podać na ciepło czy na zimno? Wybór będzie łatwiejszy, kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa, m.in. pieczenie, pasztety, rolady, kotlety, bitki. W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu – pieczenie i pasztety, zrazy i klopsy, kotlety i medaliony, gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne, mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję, że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis. |
EAN | 9788376486383 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7648-638-3 |
Seria | Biblioteczka Poradnika Domowego |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Prószyński i S-ka |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 235 mm |
Biblioteczka Poradnika Domowego
Dania główne
Książki