KSIĄŻKA
Dania z mięsa i drobiu [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Dania główne
Seria Biblioteczka Poradnika Domowego
Ilość stron 176
Okładka miękka
Opis Mięso i drób... Upiec czy usmażyć, przygotować na słodko czy pikantnie, podać na ciepło czy na zimno? Wybór będzie łatwiejszy, kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa, m.in. pieczenie, pasztety, rolady, kotlety, bitki.
W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu – pieczenie i pasztety, zrazy i klopsy, kotlety i medaliony, gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne, mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję, że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis.
EAN 9788376486383
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7648-638-3
Seria Biblioteczka Poradnika Domowego
Rok wydania 2011
Wydawca Prószyński i S-ka
Ilość stron 176
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 235 mm