KSIĄŻKA
Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu [KSIĄŻKA]

7899

Wysyłamy w 72h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Pozostałe
Autor Opracowanie zbiorowe
Ilość stron 416
Okładka twarda
Opis

Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.

Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.

Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.

Odbiorcy

- osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach

- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady

- a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu

- wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami

- dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami

- zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci

EAN 9788381444484
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-10-26
ISBN 978-83-8144-448-4
Autor Opracowanie zbiorowe
Rok wydania 2022
Ilość stron 416
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Szerokość (razem z opakowaniem) 240
Długość (razem z opakowaniem) 290
Wysokość (razem z opakowaniem) 30