KSIĄŻKA
Biotechnologia żywności [KSIĄŻKA]

5999

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499

Zamów w ciągu 2 dni 20 godzin 17 minut,
a otrzymasz produkt już w wtorek!

Sprawdź warunki
Kategoria Pozostałe
Autor praca zbiorowa
Ilość stron 498
Okładka broszurowa
Opis Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku bedzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W prezentowanym, drugim, wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.
EAN 9788379260744
Dział KSIĄŻKA
Tytuł oryginalny Biotechnologia żywności
Autor praca zbiorowa
Rok wydania 2013
Wydawca WNT
Ilość stron 498
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5x24 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 27
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Długość (razem z opakowaniem) 238