KSIĄŻKA
Apteka żywności (twarda) [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Zdrowie - opracowania ogólne
Autor Jean Carper
Ilość stron 348
Okładka twarda
Opis Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z książki: jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%, jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc, porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca, pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.
EAN 9788361524076
Dział KSIĄŻKA
Tytuł oryginalny Apteka żywności (twarda)
Autor Jean Carper
Rok wydania 2008
Wydawca Vesper
Ilość stron 348
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16x24 cm