KSIĄŻKA
Apteka żywności (twarda) [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Zdrowie - opracowania ogólne |
Autor | Jean Carper |
Ilość stron | 348 |
Okładka | twarda |
Opis | Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z książki: jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%, jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc, porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca, pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%. |
EAN | 9788361524076 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Apteka żywności (twarda) |
Autor | Jean Carper |
Rok wydania | 2008 |
Wydawca | Vesper |
Ilość stron | 348 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16x24 cm |
Jean Carper
Zdrowie - opracowania ogólne
Książki