KSIĄŻKA
4 Godziny By Zostać Mistrzem Nie Tylko w Kuchni Totalny Poradnik Jak Żyć i Osiągać Nieprzeciętne Wyniki w Dowolnej Dziedzinie - Timothy Ferriss [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Timothy Ferriss
Ilość stron 672
Okładka miękka
Opis Jak by to było, gdybyś mógł osiągnąć światowy poziom w dowolnej dziedzinie w ciągu 6miesięcy lub nawet w krótszym czasie? 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko wkuchni to coś więcej niż książka kucharska. To podręcznik po świecie szybkiegouczenia się. Przywołując wskazówki i sztuczki zaczerpnięte od szachowych mistrzów,znanych szefów kuchni, profesjonalnych sportowców, sommelierów, supermodelek i wieluinnych osób, Tim Ferriss stworzył "książkę kucharską dla ludzi, którzy nie kupująksiążek kucharskich", która jest przewodnikiem zarówno po sztuce gotowania, jak i pożyciu. Gotowanie jest tu tylko przyczynkiem do zgłębiania istoty procesu uczenia sięna poziomie meta, czyli mechanizmu, dzięki któremu da się opanować każdą umiejętnośćw możliwie najkrótszym czasie. I nieważne, czy chodzi o lepienie pierogów, naukępływania, czy rzuty za trzy w koszykówce. Czytając 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni, przede wszystkim nauczyszsię, jak: przyswoić sobie wiedzę z 6-miesięcznego kursu gotowania w ciągu 48 godzin, ugotowaćniesamowitego okonia morskiego w umywalce w ciągu 20 minut, przyrządzić rewelacyjnąucztę clambake w kuble na śmieci. Te same zasady pozwolą ci również: nauczyć się płynnie mówić po hiszpańsku w ciągu 8 tygodni, zdobyć rekord świata wtango w ciągu 5 miesięcy, zrzucić od 10 do nawet 70 kilogramów dzięki diecieSlow-Carb?. A to dopiero początek? SZEŚĆ POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO PRZECZYTAĆ TĘKSIĄŻKĘ,NAWET JEŚLI NIENAWIDZI SIĘ GOTOWANIA (TAK JAK TIM FERRISS KIEDYŚ) #1 DOWIESZ SIĘ, JAK W REKORDOWYM TEMPIE OSIĄGNĄĆ WYSOKI POZIOM UMIEJĘTNOŚCI W DOWOLNEJDZIEDZINIE. Można w ciągu pół roku do roku, a nawet w ciągu 6-12 tygodni osiągnąć poziom światowyi znaleźć się w gronie 5 procent najlepszych na świecie specjalistów właściwie wdowolnej dziedzinie. Właśnie o to tak naprawdę chodzi w tej książce - o umiejętnośćuczenia się. Środkiem do tego celu jest gotowanie. #2 ODTĄD BĘDZIESZ JEŚĆ (I ŻYĆ) W WYSOKIEJ ROZDZIELCZOŚCI.Jedzenie było dla mnie tylko dobre albo złe, ciepłe albo zimne, pikantne albołagodne. Teraz potra?ę wychwycić przeróżne subtelności. To tak, jak gdybym zamieniłsiedmiocalowy czarno-biały odbiornik na telewizor HD - pisze Ferriss. #3 OSIĄGNIESZ FORMĘ, JAKIEJ W ŻYCIU NIE MIAŁEŚ.Jeśli zdecydujesz się postępować zgodnie z zaleceniami przedstawionymi w tej książce,nie będziesz musiał myśleć o przestrzeganiu diety, ponieważ została ona tuuwzględniona. #4 WCALE NIE TRZEBA DUŻO, ŻEBY ZROBIĆ WRAŻENIE.W ciągu pierwszych 24 godzin pokonasz drogę od przypalonej jajecznicy do osso buco,jednego z najdroższych dań w menu restauracji całego świata. #5 GOTOWANIE ZWIĘKSZA TWOJE SZANSE NA UDANY ZWIĄZEK.Jeżeli szukasz sposobu na poprawę jakości swojego życia seksualnego albo chceszznaleźć i zatrzymać przy sobie tę jedyną właściwą osobę, gotowanie będzie twoimdodatkowym i bardzo istotnym atutem. #6 TO PO PROSTU DOBRA ZABAWA!To nie jest podręcznik. Polecam traktować 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko wkuchni raczej jako książkę przygodową - przy czym rodzaj przygody wybierasz sam.Niniejsza książka jest zmienioną i zaktualizowaną wersją książki 4-godzinny mistrzkuchni (wyd. Laurum, Warszawa 2013). *** To lektura dla wszystkich. Przepisy grają tu drugoplanową rolę (choć jest ich tumnóstwo). Nie sposób w krótkiej recenzji zawrzeć wszystkiego, co chciałabym na jejtemat przekazać. Książka ma ponad 600 stron pełnych interesującej treści, ciekawychzdjęć, rysunków, wykresów, tabelek, anegdot, przepisów i bohaterów, których autorspotkał podczas jej pisania. Można ją czytać jak powieść przygodową, korzystać z niej jak z książki kucharskiej(część przepisów jest pokazana na zdjęciach krok po kroku, nawet te z kuchnimolekularnej, a przy każdym z nich jest nazwisko osoby, która zainspirowała autora doprzygotowania danej potrawy), nauczyć się chemii, dowiedzieć, jak przetrwać podczasczekania na pomoc po trzęsieniuziemi (!), zaparzyć najlepszą na świecie kawę (będąc leniwym), jak opanować klasyki zkuchni światowej (omlet francuski, pieczony kurczak, zupa z zielonego groszku). Taksiążka jest po prostu fantastyczna! - Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate.com Czy możliwe jest szybkie przejście od kuchennego zera do bohatera? Od jajecznicy dokuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas, czego można się nauczyć, gotując, ijak szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Wystarczy wiedzieć, czego się uczyć,a powodzenie gwarantuje wybór dobrego przepisu. Jeśli przepis jest dobry, to nie możenam się nie udać.Przede wszystkim to jednak książka o tym, czego można się nauczyć przez gotowanie, io rozwoju osobistym, rozumianym jako uczenie się i dogłębne poznawanie nowejdziedziny, która otwiera nam oczy na nieznany nam wcześniej świat. To jedna znajlepszych książek kulinarnych, jaką mam w mojej kolekcji. - Kamila Tokarska, blog UgotowanePozamiatane.pl
EAN 9788380875609
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2018-10-05
ISBN 978-83-8087-560-9
Autor Timothy Ferriss
Rok wydania 2018
Wydanie 1
Ilość stron 672
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]