KSIĄŻKA
365 obiadów - Lucyna Ćwierczakiewiczowa [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przekąski, sałatki i surówki
Autor Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Ilość stron 532
Okładka tworzywo
Opis \"
Wydanie na podstawie oryginału wydania 22 z 1917 roku. Lucyna Ćwierczakiewiczowa to jedna z najbardziej znanych autorek książek kucharskich i poradników traktujących o prowadzeniu gospodarstwa domowego w XIX wieku. Autorka posiadała nowoczesne, jak na swoje czasy, poglądy na kwestie np. higieny, czystości i zdrowia. Dodatkowy walor realizmu i autentyczności jej poradom dodawał fakt odwoływania się do opinii znanych i cenionych warszawskich autorytetów medycznych (i nie tylko). \"\"365 obiadów\"\", przez wiele lat obowiązywał dłuższy tytuł \"\"365 obiadów za 5 złotych\"\", to bestsellerowa pozycja, którą w ówczesnych dla autorki czasach wypadało mieć i z niej korzystać. Autorka pisała, że świeżość i wybór dobrego prowiantu jest pierwszym warunkiem dobrej kuchni, bo ze złych rzeczy nic dobrego wytworzyć nie można. Dyspozycja w jej obiadach składa sią zwykle z czterech dań, a z każdym, nowym wydaniem p. Lucyna starała się uaktualnić przepisy do panujących realiów i mody.\"
EAN 9788382440645
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-07-28
ISBN 978-83-8244-064-5
Autor Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Rok wydania 2022
Ilość stron 532
Okładka tworzywo
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 150 x 210 x
Szerokość (razem z opakowaniem) 160
Długość (razem z opakowaniem) 220
Wysokość (razem z opakowaniem) 30