KSIĄŻKA
200 potraw z całego świata w twojej kuchni - Blandine Boyer [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Blandine Boyer |
Ilość stron | 416 |
Okładka | twarda |
Opis | 3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie 200 łatwych przepisów z 5 kontynentów Do 6 składników, żeby ograniczyć wydatki NOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW Podróżowanie stało się coraz popularniejsze i również w Polsce pojawiły się restauracje serwujące dania z całego świata. Modne wyprawy do Tajlandii i Japonii spowodowały, że na polskie stoły trafiło sushi. Od kilku lat także kuchnia amerykańska uwodzi swoimi burgerami, bajglami oraz daniami z grilla i z rusztu. Natomiast jeśli chodzi o słodkości, blogi i książki kulinarne rozpropagowały: brownies, cheesecakes (serniki), donuts (pączki) czy muffinki. Nie należy się bać przygotowywania egzotycznych dań, ponieważ książka maksymalnie upraszcza techniki gotowania i ogranicza potrzebne składniki, które w tradycyjnych (zwłaszcza azjatyckich) kuchniach często są dość liczne i co najważniejsze, mimo owego ułatwienia dania nie tracą smaku! Uproszczone przepisy to łatwiejsze zakupy. Gdzie szukać produktów? W supermarketach i nawet w prowincjonalnych sklepach pojawiły się półki z produktami z całego świata, i są coraz lepiej zaopatrzone. Najwyższy czas sięgnąć po fartuch, by zaserwować bliskim egzotyczne dania tak samo smaczne, jak te próbowane podczas dalekich wojaży! |
EAN | 9788379719969 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2019-12-10 |
ISBN | 9788379719969 |
Autor | Blandine Boyer |
Rok wydania | 2019 |
Wydanie | 1 |
Ilość stron | 416 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 200 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 45 |
Długość (razem z opakowaniem) | 270 |
Pozostałe
Książki