KSIĄŻKA
100 Najlepszych Przepisów Tradycyjnej Kuchni Polskiej - Elżbieta Adamska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Elżbieta Adamska |
Ilość stron | 144 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Książka zawiera przepisy na proste dania kuchni polskiej, takie jak krupnik, bigos, pierogi które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę. Klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czarnecki pisał przed laty: tak mi się bowiem zdawało, żebyś wprzódy skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdziesz apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam. |
EAN | 9788311129993 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2013-11-21 |
ISBN | 978-83-11-12999-3 |
Autor | Elżbieta Adamska |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 144 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 23.5 x 18.0 cm |
Elżbieta Adamska
Kuchnie świata i regionalne
Książki