KSIĄŻKA
Wędzenie Mięsa Kiełbas I Ryb - Egon Binder [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Egon Binder
Ilość stron 120
Okładka broszurowa
Opis Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym.Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia.Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy.Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.
EAN 9788370734411
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2006-06-13
Tytuł oryginalny Wędzenie Mięsa Kiełbas I Ryb
ISBN 978-83-7073-441-1
Autor Egon Binder
Rok wydania 2006
Wydawca Multico
Ilość stron 120
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 13 x 19 cm
Szerokość (razem z opakowaniem) 130
Długość (razem z opakowaniem) 190
Wysokość (razem z opakowaniem) 8