KSIĄŻKA
Tradycje polskiego stołu [KSIĄŻKA]

4299

Wysyłamy w 72h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Pozostałe albumy i poradniki
Autor Ogrodowska Barbara
Ilość stron 360
Okładka twarda
Opis Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta.Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.
EAN 9788377582930
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7758-293-0
Autor Ogrodowska Barbara
Rok wydania 2012
Wydawca Muza
Ilość stron 360
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 20x20 cm
Długość (razem z opakowaniem) 208
Wysokość (razem z opakowaniem) 22
Szerokość (razem z opakowaniem) 206