KSIĄŻKA
Technologia przetwórstwa mięsa [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor Adam Olszewski
Ilość stron 346
Okładka broszurowa
Opis Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
EAN 9788363623197
Dział KSIĄŻKA
Autor Adam Olszewski
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2014
Wydawca WNT
Ilość stron 346
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5x24 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Długość (razem z opakowaniem) 240