KSIĄŻKA
Technologia produkcji wina - Yair Margalit [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Yair Margalit |
Ilość stron | 244 |
Okładka | miękka |
Opis | Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. "Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries" opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. "Concepts in Wine Chemistry", której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie. |
EAN | 9788309011583 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-09-01158-3 |
Autor | Yair Margalit |
Rok wydania | 2014 |
Wydawca | Powszechne Rolnicze i Leśne |
Ilość stron | 244 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 235 mm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 19 |
Długość (razem z opakowaniem) | 235 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Pozostałe
Książki