KSIĄŻKA
Technologia produkcji wina - Yair Margalit [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Yair Margalit
Ilość stron 244
Okładka miękka
Opis Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. "Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries" opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. "Concepts in Wine Chemistry", której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
EAN 9788309011583
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-09-01158-3
Autor Yair Margalit
Rok wydania 2014
Wydawca Powszechne Rolnicze i Leśne
Ilość stron 244
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 235 mm
Wysokość (razem z opakowaniem) 19
Długość (razem z opakowaniem) 235
Szerokość (razem z opakowaniem) 165