KSIĄŻKA
Szafran Mięta i Kardamon - Samar Khanafer [KSIĄŻKA]
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Samar Khanafer |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Opis |
Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za'atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar. Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy - począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne - proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości - tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i? najtańsze. |
EAN | 9788328050273 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2018-10-17 |
ISBN | 978-83-280-5027-3 |
Autor | Samar Khanafer |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2018 |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Długość (razem z opakowaniem) | 270 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 210 |