KSIĄŻKA
Śródziemnomorskie przysmaki. Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Ilość stron | 192 |
Okładka | miękka |
Opis | Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu - wiele z nich podbiło cały świat, jak pizza, spaghetti, sałatka grecka. Coraz większą popularnością cieszą się także hummusy i dania na bazie kasz kuskus i bulgur - charakterystyczne dla krajów Afryki Północnej. Ta książka jest jak wspomnienie słonecznych wakacji w Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Przypomni wam smak greckich specjałów: musaki, gyrosu i tzatziki, włoskich deserów: panna cotty i tiramisu, hiszpańskiej paelli i gazpacho. |
EAN | 9788377071960 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2018-09-10 |
ISBN | 978-83-7707-196-0 |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2018 |
Ilość stron | 192 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 23 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 195 |
Długość (razem z opakowaniem) | 230 |
Pozostałe
Książki