KSIĄŻKA
Ramen w domu - Brian MacDuckston [KSIĄŻKA]
2799
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Brian MacDuckston |
Ilość stron | 200 |
Okładka | miękka |
Opis | Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami Przygotowanie ramenu to spory wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, "Ramen w domu" daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K. Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen. W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco! Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com -Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki -Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru -Sztuczki, które oszczędzą Twój czas -Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni Wśród przepisów: ďźShio ramen z zielonymi warzywami ďźChashumen z boczkiem ďźOstry miso ramen ďźRamen tonkotsu ďźSmażony makaron ďźWegański hiyashi chuka i wiele więcej! O autorze Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) â na stronie internetowej i kanale YouTube "Ramen Adventures". Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii. |
EAN | 9788366005433 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2020-02-26 |
Tytuł oryginalny | Ramen at Home |
ISBN | 9788366005433 |
Autor | Brian MacDuckston |
Rok wydania | 2020 |
Ilość stron | 200 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 210 x 210 x |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki