KSIĄŻKA
Przepisy Z Klasztornej Kuchni Czyli Tradycyjne Przepisy Dla Duszy i Ciała - Józef Kasper Kmak O.Cist. [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Józef Kasper Kmak O.Cist. |
Ilość stron | 320 |
Okładka | twarda |
Opis | Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna? Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne. Ojciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia. |
EAN | 9788324519712 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2013-11-07 |
ISBN | 978-83-245-1971-2 |
Autor | Józef Kasper Kmak O.Cist. |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 320 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17 x 24,5 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 25 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Długość (razem z opakowaniem) | 245 |
Kuchnie świata i regionalne
Książki