KSIĄŻKA
Pozyskiwanie, obróbka i obrót dziczyzną. Przepisy Unii Europejskiej (Dyrektywa Rady 92/45). Przepisy polskie. Komentarz - dr Jan Z. Szymborski [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Leśnictwo | Hodowla zwierząt, zootechnika
Autor dr Jan Z. Szymborski
Ilość stron 123
Okładka twarda
Opis Książka adresowana jest do organów Inspekcji Weterynaryjnej, producentów, myśliwych i projektantów z nadzieją, że opracowanie to przyczyni się do lepszego zaznajomienia z wykładnią obowiązujących przepisów, ich jednolitego zrozumienia, interpretacji i wdrażania. Książka zawiera rozdziały obejmujące: uwagi ogólne, postanowienia dotyczące importu do Wspólnoty, załączniki dotyczące m.in.: higieny personelu, pomieszczeń, urządzeń, higieny obróbki, rozbioru i operowania, badań pośmiertnych, kontroli zdrowotnej nad rozbiorem, znakowania, świadectwa zdrowia, magazynowania i transportu.
Książka adresowana jest do organów Inspekcji Weterynaryjnej, producentów, myśliwych i projektantów z nadzieją, że opracowanie to przyczyni się do lepszego zaznajomienia z wykładnią obowiązujących przepisów, ich jednolitego zrozumienia, interpretacji i wdrażania. Książka zawiera rozdziały obejmujące: uwagi ogólne, postanowienia dotyczące importu do Wspólnoty, załączniki dotyczące m.in.: higieny personelu, pomieszczeń, urządzeń, higieny obróbki, rozbioru i operowania, badań pośmiertnych, kontroli zdrowotnej nad rozbiorem, znakowania, świadectwa zdrowia, magazynowania i transportu. SPIS TREŚCI: CZĘŚĆ I. Uwagi ogólne CZĘŚĆ II. Postanowienia dotyczące importu do Wspólnoty CZĘŚĆ III. Załącznik Wymagania ogólne, warunkujące zatwierdzanie zakładów (rozdział i) Higiena personelu, pomieszczeń i urządzeń w zakładach (rozdział ii) Higiena obróbki, rozbioru i operowania dziczyzną (rozdział iii) Wymagania dla dziczyzny przeznaczonej do rozbioru (rozdział iv) Badanie pośmiertne (post mortem) (rozdział v) Kontrola zdrowotna nad rozbiorem i składowaniem dziczyzny (rozdział vi) Znakowanie (rozdział vii) Umieszczanie mięsa zwierząt łownych w opakowaniach jednostkowych i zbiorczych (rozdział viii) Świadectwo zdrowia (rozdział ix) Magazynowanie (rozdział x) Transport (rozdział xi) Część IV. Świadectwa CZĘŚĆ V. Zasady nadzoru właścicielskiego Obowiązujące przepisy Czynniki wpływające na jakość zdrowotną środków spożywczych Oczyszczanie i dezynfekcja Obowiązki zakładów w zakresie utrzymania właściwego stanu sanitarnego CZĘŚĆ VI. Propozycja procedur obowiązujących przy skupie, obróbce i eksporcie dziczyzny na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej
EAN 8389503042
Dział KSIĄŻKA
ISBN 83-89503-04-2
Autor dr Jan Z. Szymborski
Rok wydania 2003
Ilość stron 123
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]